skip to Main Content
1.877.380.0501 info@obernel.com
Concordia College Integrated Science Complex

Concordia College

Integrated Science Complex

 

Project Description:

Concordia College completed its largest capital project yet: a $45 million integrated science complex. The project included an extensive renovation of two conjoined science buildings, Ivers and Jones. After an aggressive 18-month construction timeline, there is much excitement for the many opportunities the renovated facility will provide Concordia students.

The buildings now feature big lecture halls and capture the hands-on, interactive teaching methods of Concordia’s professors.

The classrooms are flexible, the labs include side areas for students to work on write-ups, and offices are larger than before with space for several students and a professor. So-called t-search labs function as teaching spaces during the day and research areas at night.

In the most visible change, the front brick wall of Ivers was replaced by glass, revealing an expansive commons area for students to gather.

The new complex also complies with the Americans with Disabilities Act and has more environmentally friendly ventilation.

ONE was the mechanical, electrical and civil engineer on this project, (including lighting design), and partnered with Boston-based EYP Architecture and Fargo-based Foss Architecture on this project.

Contact Us
×
Back To Top